Bière des Amis

-17

Alc. Vol.

EEN BIERTJE ONDER VRIENDEN, MEER MOET DAT NIET ZIJN

Dit karaktervol Bière des Amis® wordt gebrouwen volgens een aloud ambachtelijk recept, maar mikt niet enkel op ervaren zythologen. Hier is geen sprake van een I.P.A., tot de verbeelding sprekende smaken, Guatemalteekse hopsoorten of op vat gerijpt bier… Het is de kwaliteit van zijn 100% Belgische ingrediënten die er een uitzonderlijk ambachtelijk bier zonder veel pretentie van maakt. We hadden slechts één ding voor ogen: een lekker dorstlessend biertje brouwen dat onder vrienden graag wordt gedronken.

EEN KARAKTERVOL SPECIAALBIER.

Het Bière des Amis® is een blond bier van hoge gisting dat enkele weken geduldig wacht tot de tweede gisting op fles de natuurlijke sprankeling teweegbrengt en alle aroma’s doet vrijkomen. Kwaliteit vergt tijd, vriendschap ook…

TIJDENS DE DEGUSTATATIE

Neuse

De toonaangevende aroma’s bestaan uit mout– en graanaroma’s die overgaan in secundaire aroma’s van sinaasappel en mandarijn.

Smaak

Zacht en romig met een aangename lichte, bittere nasmaak. Dit Bière des Amis bezit een mooie afdronk met een rijk smakenpalet en een mooie rondheid.

Kleur

Dit heldere, op fles hergiste, goudblonde bier, kan bij het serveren lichtjes troebel worden als het natuurlijke bezinksel mee met het bier wordt uitgeschonken

Kraag

Een volle kraag, met fijne witte parelende bubbeltjes.

Hoe schenkt u best uw Bière des Amis?

  • De ideale serveertemperatuur ligt tussen 6° in de zomer en 8° in de winter
  • Voor een nog verfrissender effect verlaagt u de serveertemperatuur (tussen 4 en 6°)
  • Wil u daarentegen ten volle genieten van alle aroma’s, dan serveert u het bier best op een temperatuur tussen 8 en 10°.
  • Wals voorzichtig het natuurlijke bezinksel in de fles om alle aroma’s te laten vrijkomen.
Op de bodem van de fles kan bezinksel ontstaan. Dit natuurlijk bezinksel is het gevolg van de hergisting op fles.